Tematikus nap Ózd 2021 Június 17

2021.12.13. 15:51

Boldog Ceferino lntézet 2021 június 17.-én tartotta azEFOP-1.3.4-16-2017-00017 azonosítási számon nyilvántartott projekt keretén belül megrendezett, cigánypasztorációs tematikus napját az Ózdi Városháza téren, illetve a mellette található Karitász házban és udvarán. A meghívottak érkezése és a regisztráció után egy kedves előadással kezdtük a napot, amit az ózdi cigánymissziós csapat tini csoport ja adott elő pantomim formájában. A megható bibliai témájú előadás után személyes bizonyságtételekkel kerültünk még közelebb a hit világához' egymáshoz és végső soron Istenhez.

Ezt követően a zenén keresztül dicsőítettük közösen az Urat. Az autentikus cigány hangszereléssel (gitár, ceglédi kanna, kanál, harmonika) megszólaltatott dallamok és a vérpezsdítő ritmus, nagyon gyorsan jó hangulatot teremtett' Sokan együtt énekelték az énekeket a helyi kis csapattal.

A hangulatot csak fokozta, hogy a helyi cigány misszió gyümölcse ként létrejött, fiatalokból álló cigány néptánc csoport is bekapcsolódott a műsorba. Autentikus cigány táncukat látva a közönség soraiból is többen el kezdtek táncolni.

A vérpezsdítő ritmusok és mélyre hatoló imák után cigány költők verseit hallhattuk a fiataloktól. Mély gondolatok és vidám történetek követtek egymást, így hól könnyek hullottak a szemekből, hol nevetésbe tört ki az egész közönség. A versek után megint csak dicsőítéssel folytatódott a program.

Miután a lelkeket megetettük, nem feledkezhettünk meg a test táplálásáról sem. Közösen fogyasztottuk el a helyi étterem által késztett finomságokat'