Székely János Interjú - Mandiner

Az idei húsvét is igazi lesz! – Székely János püspök interjúja a Mandinernek!

„A járvány megállította a világot, elgondolkodtat sokakat. Elgondolkodtat az emberi élet sebezhetőségéről, és arról, hogy mi a létünk végső értelme. Egy különleges lelkigyakorlatként élem meg.” Székely János szombathelyi megyéspüspököt kérdezte Veszprémy László Bernát a Mandiner egyik munkatársa a hitről, hitvallásról, a járvány és a karantén tanulságairól az idei, különös húsvét alkalmából.

 

Ezekben a napokban Krisztus kereszthaláláról, majd feltámadásáról emlékezik meg a keresztény világ, ám közben globális karanténban élünk, rengeteg a szenvedés és az áldozat. Kevéssé látni a fényt az alagút végén.

 

Hogyan éljék, élhetik meg hitéletüket a hívek a zárt templomok korában?

 

A járvány napjaiban a családok annyit vannak együtt, mint nagyon ritkán, talán még soha. Ez egy nagy lehetőség is. Tanácsolom, hogy esténként üljenek össze, beszélgessenek, játsszanak együtt, sétáljanak együtt az erdőben. Nyissák ki a Bibliát, énekeljenek, imádkozzanak együtt. Így igazi kinccsé, igazi ünneppé válhat ez az első látásra nehéz Húsvét. Akinek pedig nincs családja, az is átélheti az ünnep igazi lényegét. Most minden sallang nélkül, a szív csendességében. Volt olyan hívő ember, aki azt mondta, hogy a tévé előtt végigélt misének vannak olyan pillanatai, amelyek szinte mélyebbek, mint amikor a templomban volt, sok ember, néha zavaró körülmények között.

 

A teljes interjú a következő linkeen olvasható!

Köszönjük a híradást a MAndinernek!

https://mandiner.hu/cikk/20200410_szekely_janos_interju

2020. április 10.