Roma Holokauszt - Csatka 2019

A Boldog Ceferino Intézet 2019 szeptember 8.-én tartotta az EFOP-1.3.4-16-2017-00017 azonosítási számon nyilvántartott projekt keretén belül megrendezett, cigány holokauszt meg emlékezést, Csatkán a Szentkúti zarándokhelyen.

A 10 órai indulással ás a regisztráció után a zarándok csoportunk 43 fővel elindult Csatkára. Miközben utaztunk imádságos szívvel ajánlottuk fel énekeinket a cigány holokauszt áldozatai nak lelki üdvösségéért. Közben a zarándoklatunk vezetője hosszasan beszélt nekünk erről a történelmi eseményről. Csatkára 12 óra körül érkeztünk. A felsorakozás után elindultuk a kegy templomba köszönteni az Istenszülőt, közben gitár kísérettel énekeltünk a szent énekeket.

A csatkai érkezés után elfogyasztottuk az otthonról hozott ebédünket. Az ebéd után rózsafüzér imával emlékeztünk az áldozatokra és közben koszorút helyeztünk el a kegyhelyen. A csopor tunk tagjai közül többen már készültek az oltár körüli szolgálatra.

A 18 órakor kezdődő szentmisét dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök tartotta, aki prédikációjában szintén kifejtette a holokauszt eseményeit. A mise után 20 órai kezdettel hálaadással zártuk a napot, majd ezek után busszal indultunk haza.

A zarándok csoport tagjainak pozitív volt a visszajelzése. Sokan feltöltődtek lelkileg, közelebb kerültek az Istenhez, növekedett hitük, valamint a közösségünk épült és megerősödött.