Tematikus Nap 2019.07.20. Boldva

A Boldog Ceferino Intézet 2019 július 20. án tartotta a soron következő cigánypasztorációs tematikus napját az Boldvai Közösségi Házban, valamint a katolikus templomban. A meghívottak érkezése és a regisztráció után a helyi közösség vezetői valamint Balázs József atya köszöntötték a résztvevőket.

A köszöntőt követően zenés dicsőítés adott elő a Boldvai közösség. A dicsőítést Koós Ede atya előadása követte, amiben cigány és nem cigány testvéreinket buzdította az evangélium követésére.

A Turai cigány közösség zenés előadása jól kiegészítette Ede atya előadását.

Délben a helyi katolikus templomban Balázs József atya mutatott be cigánypasztorációs szentmisét. A misét követte a közös ebéd, ahol a távolról érkezettek és a helyi közösség tagja ismerkedtettek egymás hitével, kultúrájával. Délután a Hodászi, a Nyírkátai valamint a Körömi közösség zenés és táncos bemutatója következett. Színes cigánytánc és cigány zenei bemutató mindenkit magával ragadott. Fontos volt, hogy ezeknek a közösségeknek a tagjai hívő keresztények, akik hitükről tanúságot is tettek.

Bizonyságott tettek még a Balajti a kerekudvari, az Arlói és a helyi Boldvai közösség tagjai is. A bizonyságtételek között szintén a helyi közösség tagjai cigány zenés dicsőítést adtak elő.