Tematikus Nap 2019.03.16. Alsóvadász

A Boldog Ceferino Intézet 2019 március 16 án tartotta az EFOP-1.3.4-16-2017-00017 azonosítási számon nyilvántartott projekt keretén belül megrendezett, cigánypasztorációs tematikus napját az Alsóvadászi Közösségi Házban.

Alsóvadász

A meghívottak érkezése és a regisztráció után a helyi közösség vezetői köszöntötték a résztvevőket.

A köszöntőt követően cigány néptáncbemutató következett, amit a helyi közösség ifjabb tagjai adtak elő. Nem rég alakult a tánccsapat, de nagyon felkészülten és ügyesen adták elő tudásukat.

A táncbemutatót követően a Szendrőládi cigány dicsőítő csapat előadását hallhattuk. Közülük többen tanúságot is tettek arról, hogy életüket mennyiben változott meg, miután hitüket komolyan vették. Ez egyben nagyon nagy buzdítás volt a megjelent cigány és nem cigány testvére számára. A táncos zenés bemutatók után Lourdu atya (svd) tartott előadás és imaórát. Egyaránt mélyen érintette előadása a felnőtteket és a gyermekeket is.

A zenés, táncos együttlétnek, a dalok hitet és keresztény értékeket közvetítő szövege mellett mélyen megragadta a részvevőket Lourdu atya előadása és Szendrőládiak beszámolója mellyel nem csak bemutatták a munkájukat, de buzdították a többieket is. Valamint a cigány kultúra adta felszabadult öröme is erőt adott a további közös munkához. A rendezvény az előzetesen megtervezett programterv alapján zajlott, tartalmában és időbeosztásában a meghívóban feltüntettek szerint.